top of page
WEB-TAB.jpg

Βίκυ Μπαλωμένου

Η Βίκυ Μπαλωμένου είναι συστημική ψυχοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια ζεύγους και οικογενειακή διαμεσολαβήτρια. Από το 2002 παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Είναι διευθύντρια και επιστημονική υπεύθυνη του Systemic Family Institute of Cyprus και ιδρύτρια, διευθύντρια και επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Παραμυθιού.

Είναι εγγεγραμμένη ως Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια στο μητρώο Διαμεσολαβητών Οικογενειακών Διαφορών Κύπρου και έχει τη διεθνή διαπίστευση στην  οικογενειακή και την πολιτική/ εμπορική διαμεσολάβηση από την Διεθνή ADR ODR. 

Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεραπεία ζευγαριών, στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στην θεραπεία ομάδας, στη συμβουλευτική γονέων και στη Συμβουλευτική στην Τοξικοεξάρτηση την οποία οργάνωσε το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Έχει ολοκληρώσει τη διεθνή βασική εκπαίδευση στην αστική και εμπορική διαμεσολάβηση του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών σε συνεργασία με την ADR ODR International και το European Institute for Conflict Resolution. Έχει ολοκληρώσει το διεθνές πρόγραμμμα μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση,  του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών σε συνεργασία με την ADR ODR International και το European Institute for Conflict Resolution καθώς επίσης την μετεκπαίδευση στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση του Ελληνικού Κέντρου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης.   Έχει ολοκληρώσει επίσης το πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση του European Legal Training Center και του Dispute  Resolution Training by Dr Anna Plevri, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, και το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην οικογενειακή διαμεσολάβησης του Κέντρου διαμεσολάβησης Πειραιώς. 

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θέμα της διατριβής της είναι η ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών μέσω της παρέμβασης στα ζευγάρια. 

Εργάστηκε σαν θεραπευτικό προσωπικό στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα Κιβωτός του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Ελλάδα. Στην Κύπρο εργάστηκε για πέντε χρόνια στο θεραπευτικό πρόγραμμα Αγία Σκέπη σε διάφορα καθήκοντα: σαν θεραπευτικό προσωπικό στην Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη, σαν υπεύθυνη του Προγράμματος Οικογένειας και Κοινωνικής Επανένταξης και σαν υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού τον οποίο και δημιούργησε. Παράλληλα εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στο Κέντρο Οικογενειακής Καθοδήγησης του Γραφείου Ευημερίας. Αποτέλεσε συνεργάτης της διεπιστημονικής ομάδας του τμήματος Ρευματολογίας του Αρεταιεiου Νοσοκομείου με υπεύθυνο το Δρ Τζόζεφ Ιωσήφ.

Το 2009 ίδρυσε το Συστημικό Ινστιτούτου Κύπρου (ΣΙΚ) όπου διετέλεσε διευθύντρια και Επιστημονική Υπεύθυνη από το 2009 έως και το 2021. Στο ΣΙΚ για δώδεκα χρόνια ανέπτυξε εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς επίσης θεραπευτικά και προληπτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Το 2015 ίδρυσε το Κέντρο Ερευνών και Συστημικών Εφαρμογών Κύπρου. Υπήρξε Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος πρόληψης της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών "Κανείς δεν γλιστρά από το δίχτυ Κύπρου" το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κλινική της Χαϋδελβέργης. και του προγράμματος “Έγκαιρη παρέμβαση σε νεαρούς παραβάτες και τις οικογένειες τους”. Και τα δυο προγράμματα ήταν εγκεκριμένα από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και τέλεσαν υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά.

Το 2017 ίδρυσε το Μουσείο Παραμυθιού. Στόχοι του Μουσείου Παραμυθιού είναι η διάσωση και διάδοση της αύλης πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνει παραμύθια, μύθους και θρύλους από την Κύπρο και από όλο τον κόσμο, η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και η ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών μέσα από τα παραμύθια. Το 2019 το Μουσείο κατάφερε να εγγράψει τα Κυπριακά παραμύθια στον εθνικό κατάλογο της Unesco. Το Μουσείο Παραμυθιού υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται το προληπτικό πρόγραμμα Alliance for Children and Youth, η διαδραστική έκθεση «Τι μας λένε τα συναισθήματα;» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης για σχολεία. Και στα τρία προγράμματα η Βίκυ Μπαλωμένου έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης. 

Το 2019 δημιούργησε το πρόγραμμα Skill4kidz που σαν στόχο έχει την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών. Στο πλαίσιο του Skills4kidz έκδωσε δυο βιβλία, το «Δύναμη είναι...το σημειωματάριο της Δύναμης» και το «Το πιο όμορφο κελάιδισμα» ένα συστημικό παραμύθι για την επικοινωνία.

Το 2020 δημιούργησε το Systemic Family Institute of Cyprus. Όπου σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς επίσης θεραπευτικά και προληπτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ). Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).

Έχει διακριθεί σε τρεις Πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και ασχολείται με την συγγραφή παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες.Υπήρξε υποψήφια στον τελικό διαγωνισμό του Ιnternational Women Award.

 

Δρ Αλέξης Αντωνίου 

 

Ο Δρ. Αλέξης Αντωνίου είναι εγγεγραμμένος ειδικός ψυχολόγος και συστημικός ψυχοθεραπευτής με έδρα τη Λεμεσό. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, μεταπτυχιακού στην Κλινική Συμβουλευτική Ψυχολογία και Διπλωμάτων στη Συμβουλευτική Εξαρτήσεων και Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα. Επιπλέον, έχει αποκτήσει διδακτορικό στην Ψυχολογία και έχει ολοκληρώσει τετραετή επαγγελματική εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας

Ως Ειδικός Ψυχολόγος έχει εργαστεί σε αρκετά πλαίσια ψυχικής υγείας όπως το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), στους Γιατρούς του Κόσμου στην Ελλάδα και στο Κέντρο Συμβουλευτικής της Αμερικανικής Ακαδημίας. Στην παρούσα φάση είναι διευθυντής του Πολυδύναμου Κέντρου Άγιος Ιωάννης ο «Ελεήμων» της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, όπου προσφέρει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία αλλά και εποπτεία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας. Διατηρεί επίσης το ιδιωτικό του γραφείο όπου προσφέρει ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, σεμινάρια, και κλινική εποπτεία σε ασκούμενους και επαγγελματίες ψυχολόγους. Επιπλέον είναι επισκέπτης λέκτορας σε διάφορα πανεπιστήμια στην Κύπρο. 

Δρ Άννα Εμμανουηλίδου

 

Κλινική ψυχολόγος (Dr.Phil., Msc) και συστημική ψυχοθεραπεύτρια (εκπαίδευση στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας IGST της Χαϊδελβέργης). Σπούδασε στην Ελλάδα και τη Γερμανία, φιλοσοφία και ψυχολογία. 

 

Μεταξύ 1992-2001 εργάστηκε στη Γερμανία στο χώρο της ψυχιατρικής και συνεργάστηκε σε πολυάριθμες εναλλακτικές πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων ήρθε σε επαφή με   το εκεί ακμαίο κίνημα αυτοβοήθειας προσώπων με ψυχιατρική εμπειρία και με διάφορες εναλλακτικές στην ψυχιατρική προτάσεις. Στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται και πάλι από το 2001, έχει ασχοληθεί με πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικών μειονοτήτων με έμφαση το χώρο  της ψυχικής υγείας, από το 2003 επικεντρωμένα σε δράσεις ενάντια στην ψυχιατρική βία και υπέρ της ανάπτυξης εναλλακτικών στην Ελλάδα.

 

Από το 2002 είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Από το 2004 εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, παράρτημα Θεσσαλονίκης, ως οικογενειακή θεραπεύτρια και οργανώνει Σεμινάρια Συστημικής Θεωρίας και Πράξης στον ίδιο φορέα. Από το 2006 είναι ιδρυτικό Μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας (www.paratiritiriopsy.org ). 

 

Πολυάριθμες προσωπικές δημοσιεύσεις και μεταφράσεις στα ελληνικά θεμάτων ψυχικής υγείας και συστημικής σκέψης. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 

Δρ Βαλέρια Πομίνη 

Η Valeria Pomini γεννήθηκε στο Treviso (Ιταλία) και απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Padova. Είναι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, διδάσκει στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, συντονίζει το Ιατρείο Οικογένειας και Ζεύγους της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, και είναι συν-υπεύθυνη των προγραμμάτων εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτικής Οικογένειας και Ζεύγους του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου «Κώστας Στεφανής» - ΕΠΙΨΥ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ), της οποίας υπήρξε πρόεδρος κατά το διάστημα 2003-2010. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και βιβλία σχετικά με την οικογενειακή ψυχοθεραπεία, την ουσιοεξάρτηση και γενικότερα την ψυχική υγεία, στην ιταλική, ελληνική και αγγλική γλώσσα. 

Δρ Γεώργιος Τσίτσας 

Ο Γιώργος Τσίτσας είναι Συμβουλευτικός Ψυχολόγος και Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις και πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής Ζεύγους και Οικογένειας. Έλαβε διδακτορικό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MSc στην Συμβουλευτική Ψυχολογία από το City University στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε διάφορα συμβουλευτικά κέντρα πανεπιστημίων. Διδάσκει επίσης σε διάφορα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε τμήματα του Ελληνικού πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος επόπτης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης Επικεφαλής του Συμβουλευτικού Κέντρου του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Συμμετέχει σε διάφορες ερευνητικές ομάδες και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και εξειδικευμένα βιβλία, ενώ παράλληλα παρουσιάζει σε διεθνήσυνέδρια.Είναι μέλοςτουΕλληνικούΨυχολογικούΣυλλόγουκαιτουΣυλλόγου Οικογενειακών Θεραπειών στην Ευρώπη. 

Ζωή Γιαννούση, BSc, MSc, PhD

Η Ζωή Γιαννούση είναι Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε το πτυχίο στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογία Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Surrey και το διδακτορικό της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Θεραπείας με τον Αχιλλέα Προκοπίου στα Χανιά και στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με τον Τάσο Ζήση. (EFTA accredited).

Εργάστηκε περισσότερο από 15 χρόνια σε Ογκολογικά τμήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο όπου εξασκούσε τη συστημική θεραπεία με συνεχή εποπτεία, σε άτομα και οικογένειες με καρκίνο και παράλληλα δίδασκε ως ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Νεάπολις.  Εργάζεται ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Σταύρος Καρπουχτσής

Ο Σταύρος Καρπουχτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με ειδίκευση στην κοινωνική-κλινική ψυχολογία. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι εκπαιδευμένος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία καθώς και στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία με την οποία ασχολείται επισταμένως και εργάζεται ψυχοθεραπευτικά. Είναι συστημικός ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης. 

Έχει εργαστεί σαν ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Συκεών και στην Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών. Υπήρξε  βασικός συνεργάτης εκπαιδευτής του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου.  Είναι  συνεργάτης εκπαιδευτής στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας (ΚεΣΜεΘ) στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Υπήρξε πολλά χρόνια καθηγητής Ψυχολογίας στο Mediterranean College of Thessaloniki (University of Derby), και ήταν  επόπτης της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του μεταπτυχιακού στη συνθετική ψυχοθεραπεία και δημιούργησε και διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του συμβουλευτικού κέντρου.  Υπήρξε καθηγητής Ψυχολογίας στο DEI College (University of Northampton). Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και επόπτης των συντονιστριών του κέντρου. Συνεργάζεται επισταμένως με το Διεθνές Κέντρο Συστημικής Θεραπείας στη Χαιδελβέργη της Γερμανίας (IGST).

Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενα έρευνας και εργασίας: Συμβουλευτική σχέσεων – γάμου, συστημική σεξολογία, θεραπεία αγχωδών διαταραχών, κρίση πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θεραπεία ατόμων που παρουσιάζουν κατάθλιψη και νευρική ανορεξία-βουλιμία, Ομαδική ψυχοθεραπεία, εποπτεία- ομάδες εποπτείας. Συστημική και κουνστρουκτιβιστική οπτική και σκέψη.

Έχει παρουσία σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια, με εργασίες αναρτήσεις και εισηγήσεις. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και ενεργή συμμετοχή σε ομιλίες και σεμινάρια. Συμμετοχή σε πολλές οργανωτικές επιτροπές της Διημερίδας της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος καθώς υπήρξε και για πολλά έτη μέλος της Συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Μετάλογος.

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας, μέλος της  E.F.T.A., του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ψυχολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας (ΨΕΒΕ) και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ), της Ελληνικής εταιρείας νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών καθώς και ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου ινστιτούτου νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

 

Αναστάσιος Ζ. Ζήσης

 

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Dipl.-Psych.) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Γερμανία) με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική (Οικογενειακή) Θεραπεία στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (IGST), στη Χαϊδελβέργη και την Κλινική Ύπνωση στη Διεθνή Εταιρεία Ύπνωσης (I.S.H) στην Αθήνα. Επίσης έχει εκπαιδευτεί τη Συστημική Εποπτεία στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (I.G.S.T.) , στη Χαϊδελβέργη (Γερμανία). Είναι αναγνωρισμένος ως «Συστημικός Θεραπευτής και Σύμβουλος» της Συστημικής Εταιρείας (S.G) Γερμανίας.

 

Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της «Ιθάκης», της πρώτης Θεραπευτικής Κοινότητας για εξαρτημένα άτομα στην Ελλάδα. Το 1986 ξεκίνησε την ιδιωτική  πρακτική στη Θεσσαλονίκη ως ψυχοθεραπευτής (μέχρι σήμερα). Υπήρξε Κλινικός διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου για Άτομα με Αναπηρίες στην Κοζάνη και μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Ψυχοκοινωνικού Συμβουλευτικού Σταθμού για Άτομα Εξαρτημένα από Αλκοόλ και Φάρμακα του ΨΝΘ. Επίσης αποτέλεσε συνεργάτης του ΚΕ.ΘΕ.Α. με διάφορα καθήκοντα (μεταξύ άλλων: Σύμβουλος του Υπευθύνου του Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ», Υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος για την επιμόρφωση του προσωπικού στο Πρόγραμμα «ΙΘΑΚΗ»). Ασκεί δραστηριότητα εκπαιδευτή στη Συστημική θεραπεία και Συμβουλευτική ως υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.).

 

Αποτέλεσε Ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) (μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA) , πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σ.Ε.Β.Ε και τώρα είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΒΕ. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «ΜΕΤΑΛΟΓΟΣ» (Τεύχη 1-7) που εκδίδει η Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).

 

Οι τομείς που εξειδικεύεται είναι: Συστημική θεραπεία ατόμων, ζευγαριών, οικογενειών και ομάδων, εποπτεία ψυχοκοινωνικών φορέων στην Ελλάδα και την Κύπρο, εκπαιδευτής στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική.

 

Από το 1999 προσφέρει τριετή εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική στα πλαίσια του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.)Από το 2001 επισκέπτης εκπαιδευτής και επόπτης στη Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (MAGST) στο Μάνχαϊμ (Γερμανία).

Στέφανη Ναζίρη

Η Στέφανη Ναζίρη είναι Εγγεγραμμένη Ψυχολόγος (#457) και εργάζεται ως Σύμβουλος Οικογένειας και Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη σε θέματα γονεϊκότητας. Έχει δημιουργήσει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας “Αγκαλιά” (Agkalia - Attachment Parenting & Resilient Family System - Cyprus) που έχει σαν σκοπό την ευαισθησία της κοινωνίας σε θέματα προαγωγής ασφαλούς και ανθεκτικού δεσμού καθώς επίσης την ψυχολογική φροντίδα σε γονείς που βιώνουν συναισθηματική δυσφορία όσον αφορά την σχέση με τα παιδιά τους. Το υπόβαθρό της ψυχολόγου, περιλαμβάνει σπουδές Ψυχολογίας (BA) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην συνέχεια ειδικότητα στην Σχολική Ψυχολογία (Magister Artium in School Psychology), ολοκληρώνοντας 3-ετές πρόγραμμα πιστοποιημένο από το International School Psychology Association (ISPA). Ακολούθως, προχώρησε με επιπρόσθετο μεταπτυχιακό στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση (Magister Artium in Special and Inclusive Education). Συνέχισε με μετε-εκπαίδευση στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων και φέτος ολοκληρώνει την 4-ετές ψυχοθεραπευτική της κατεύθυνση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων. Πρόσθετες μετε-εκπαιδεύσεις της, είναι στον Κύκλο της Ασφάλειας του Δεσμού (Circle of Security Parenting) και εξειδικεύεται σε 3-ετή πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων στο “Αttachment Parenting”.

bottom of page